Blog voor Esperanza Hoop voor Honden


Deze blog behoort bij de site: http://www.esperanzahoopvoorhonden.nl/ U vindt op deze blog filmpjes, foto's en verhalen van ervaringen met buitenlandse honden en hulp aan buitenlandse refugio's.

In elke berichttitel staat de werkelijke datum, zodat zij redelijk terug te vinden zijn. De datum van plaatsing is natuurlijk veel later, omdat er sprake is van een grote omzettings-actie achteraf.












woensdag 18 mei 2011

Nieuwsbrief 3

Onlangs zijn vanuit Nederland pallets gebracht met de tegels, die door Bouwmaat zijn geschonken, het zijn witte wandtegels en grijze anti-slip vloertegels voor de caseta's (hondenhuisjes). Tegelijk is een zogenaamde tubo polietileno (een waterslang) van 700 meter gebracht, ook een gift, waar de adoptieorganisatie Robustiano voor gezorg heeft. Het water moet namelijk van 700 meter ver en lager komen. Daar is de laatste voorziening op het pad tot nu toe.

Die slang van zo'n 32 mm doorsnee moet over 700 meter worden ingegraven. Over die afstand moet water worden opgepompt. Ingraven is wel van belang, omdat de refugio op ca 1000 meter hoogte ligt en het 's winters vriest in de Sierra Nevada. Inmiddels heeft de stichting Esperanza Hoop voor Honden het mogelijk gemaakt een graafmachine te huren en twee arbeiders, die dat werk zullen doen.
Later zal een vat van ca 10.000 liter worden aangeschaft. Dat moet over het moeilijke pas naar boven naar de refugio worden gebracht en dan op het hoogste punt van het terrein worden ingegraven. Op dat vat wordt de waterslang aangesloten. Om de zaak helemaal te kunnen laten functioneren is onderaan de slang een benzinepomp
nodig om het water op te voeren naar het vat en een pomp op het terrein om werkdruk te verkrijgen. De pompen moeten nog worden aangeschaft.

Jesus Jimenez Gonzalez heeft inmiddels ook de resterende rode dakplaten besteld, die daarna zullen worden geplaatst, de dakplaten kosten bij elkaar ook bijna € 2900,- en er zal ook arbeidskracht moeten worden ingehuurd.

1 opmerking:

  1. Er is tevens geld overgemaakt naar spanje, t.w. donaties voor transportkosten en vracht, voor diverse pallets met o.a. tegels door adoptant en ook geld voor de inrichting van de kliniek.
    Er is een nieuwe OK-tafel geschonken.
    Bouwstenen en een aggregaat staan klaar voor transport.
    Eerder zijn vloer- en wandtegels, een keukenblok, een badkuip geschonken , allemaal bijeengebracht via verschillende bedrijven door Bouwmaat Nederland en Afbouwbedrijf Bakker.

    Aukje van Hees

    BeantwoordenVerwijderen